S’obre el termini de presentació de propostes al II Premi Miravisions de Fotoperiodisme

Els guardonats de l'edició 2021 del Premi Miravisions de Fotoperiodisme

· El guardó està dotat amb 2.500 euros el primer premi, 1.000 euros el segon i 500 euros el tercer

· En aquesta segona edició es valoraran les millors fotografies o treballs fotogràfics del 2021 publicats en mitjans de comunicació

· També hi ha una categoria dirigida a estudiants d’escoles de fotografia i facultats de comunicació amb la voluntat d’apostar pel futur del fotoperiodisme

· L’acte de lliurament del Premi tindrà lloc durant la tercera jornada Miravisions de fotoperiodisme que se celebrarà a Juneda els dies 23, 24 i 25 de setembre del 2022

Des d’avui, 4 de maig a les 10h, i fins al 19 de juny a les 23.59h, s’obre el termini de presentació de propostes al II Premi Miravisions de Fotoperiodisme creat per LA MIRA Magazín, dotat amb 2.500 euros el primer premi, 1.000 euros el segon i 500 euros el tercer.

En aquesta segona edició, es reconeixeran les millors fotografies otreballs fotogràfics del 2021 publicats en mitjans de comunicació o agències de notícies.

I més enllà del present del fotoperiodisme, amb la voluntat de fer una aposta pel futur de la professió també s’ha creat una categoria dirigida a estudiants d’escoles de fotografia i facultats de comunicació catalanes.

Les bases es poden consultar al web miravisions.cat/premi, des del qual també es poden presentar els treballs fotogràfics a través d’un formulari.

Les obres les han de presentar els mateixos autors, amb un màxim de tres treballs per autor. Tot i així cada treball pot comptar amb més d’una fotografia. Els treballs s’han d’haver publicat, realitzat i difós entre l’1 de gener i el 31 de desembre de 2021.

Els criteris de professionalitat i qualitat que promou LA MIRA i que han estat reconeguts, entre d'altres, amb el Premi Nacional de Comunicació 2020, determinaran la tria, per part del jurat, dels treballs guanyadors. El jurat estarà format per professionals del camp de la fotografia, el periodisme, i la comunicació.

Lliurament de premis i exposicions dels treballs guardonats al Miravisions 2022

El veredicte del jurat es farà públic en l’acte de lliurament dels premis. Aquest tindrà lloc durant la 3a edició del Miravisions, que se celebrarà a Juneda (Les Garrigues) els dies 23, 24 i 25 de setembre de 2022, on també es podran veure exposats tots els treballs guardonats i finalistes. Posteriorment la mostra es podrà veure al Palau Robert de Barcelona.

Miravisions és una jornada professionalitzadora per millorar la qualitat del fotoperiodisme de la mà de fotògrafs experts i professionals del sector, amb l'objectiu de fer networking i compartir aprenentatges, experiències i qüestions que generen debats dins d'aquest món. A través de tallers, exposicions, ponències i debats s'oferiran eines perquè els participants puguin desenvolupar una mirada pròpia sobre les fotografies i perquè el fotoperiodisme camini amb més fermesa cap a l’explicació de la realitat en un món digital.

Les inscripcions per a les jornades Miravisions s’obriran en les properes setmanes.

 

Ho organitza:

LA MIRA
LA MIRA
La Torratxa
La Torratxa

Patrocina:

Secretaria de Difusió - Generalitat de Catalunya
Secretaria de Difusió - Generalitat de Catalunya
Departament de Cultura - Generalitat de Catalunya
Departament de Cultura - Generalitat de Catalunya
Diputació de Lleida
Diputació de Lleida
Institut d’Estudis Ilerdencs
Institut d’Estudis Ilerdencs
Ara Lleida
Ara Lleida
Ajuntament de Juneda
Ajuntament de Juneda
CAMP
CAMP
AMIC
AMIC
Ona Llibres
Becquel
Gestió Agroramadera de Ponent SCCL
Gestió Agroramadera de Ponent SCCL
Masia Tero
Masia Tero

Agraïments:

ACN
ACN
Castell del Remei
Castell del Remei
Magna
Magna
Solan de Cabras
Solan de Cabras
Editorial Fonoll
Editorial Fonoll
FotoK
FotoK
La Torratxa
La Torratxa
Miravall
Miravall
Tegust
Tegust
Premsa Comarcal
Premsa Comarcal
Renfe
Renfe
SomGarrigues
SomGarrigues
STJOR
STJOR